måndag 27 augusti 2012

I-landsproblem

Imorse kändes det verkligen som om hösten är på ingående. Hösten är något extra. Jag som har problem med pollern mår som allra bäst på hösten. Frisk luft och vackra färger. Välkommen!!! :-)

Det tomtområdet som vi varit intresserade utav har nu tagits bort från Hemnet. Mäklaren får inte behålla det uppdraget trots att han har sålt en hel del tomter i sämre tider. Ägarinnan vill sälja snabbare och därför leta efter en annan lösning. Kanske säljer hon till småhusleverantörer? Vi vill själv välja vilken leverantör vi vill ha så kanske får vi leta efter ett annat område. Tråkigt då vi varit där en hel del, mätt upp tomten och tom haft en hussäljare på plats på vår reserverade tomt. Vi vill och kan inte köpa en tomt så länge vi har kvar vårt nuvarande hus. Här i Sthlm är det för mycket pengar. Bara tomten kostar 1,5 miljon. Fy!

Att detta tar sån lång tid gör att vi tvivlar på allt från boendekommun till husmodell. Ibland vill vi köpa ett färdigt hus, men alltid är det något vi inte gillar. Det finns inget hus med snyggt golv som exempel. När vi fantiserat och planerat ett nybygge i snart 2 år så har vi hunnit skapa oss en alltför klar bild om hur vi vill ha det. Energikrävande... :-)

Annars är livet toppen! :-) I-landsproblem.

Ha en underbar dag!

tisdag 14 augusti 2012

BonusTisdag

Förskolan är stängd måndag och tisdag pga planering. Så min arbetsvecka börjar imorgon vilket känns lyxigt. Igår skruvade vi ihop en byrå till sovrummet så nu får alla våra kläder plats. Otroligt skönt då vår tvättstuga har fungerat som garderob vilket resulterar i kaos i min ordningshjärna.

Idag har J tagit ut en semesterdag så att vi kan få ordning på utsidan. Mina killar kör just nu skräp och sen ska de till XL-bygg och reklamera material från altanbygget som var i för dåligt skick för att använda.

Efter mycket funderingar så har vi nu bokat resa. Vi kände att Sicilien, Sardinien och Toscana behöver mer tid än 6-7 dgr. Där vill vi hyra bil och se så mycket som möjligt.
Istället blir det en resa till Rom, lördag till fredag i oktober. Flyg och hotell bokat! Väl där kommer vi att hyra bil en dag eller två för att ta oss till vackra Amalfikusten. Helt övertygad om att vi sen vill resa tillbaka till Amalfikusten för att uppleva mer av Capri m.m. Vi har förhoppningsvis hela livet på oss.

Lääängtar!! :-)

fredag 10 augusti 2012

Kultur

Resan till Mallorca kändes rätt, men ändå så fel! Avbokat!

Jag älskar inte bara resan, utan hela planeringen. Vår son gillar inte att bada och han gillar heller inte solen. I nuläget ska jag tillägga. Jag trivs med alla olika resesätt och allt handlar om i vilket fas i livet jag är. Vad får jag ut av resan. Vad får min son ut av resan. Och framförallt, vad får vår familj ut av resan.
Sista två resorna har vi valt All inclusive på hotellen. Anledningen till det är dels att vi inte rest själva och dels för att det har varit lättare när vi haft en rymmare med oss.
Efter förra resan insåg vi att S vill att det ska hända saker och han är dessutom fantastiskt lätt att hitta på aktiviteter med. Oftast! :-)
Ett fint hotell på Mallorca för mycket pengar är inte det vi vill just i år. När vi sen har 2 barn som vill bada och leka så passar det alldeles utmärkt.

Nöjda barn = Nöjda föräldrar
Nöjda föräldrar = Inte alltid nöjda barn

Jag har länder och platser på min lilla lista som jag hoppas att jag ska få checka av en efter en framöver i livet. Italien som land har alltid varit ett drömresmål. Rom som storstad. Sicilien och Sardinien som öar. Toscana som region med både Florens, Siena m.fl.
Matkulturen. Vinkulturen. Vackra människor. Landskapen. Arkitekturen. Dess historia. m.m.

Mallorca? Nej, vi åker till Sicilien eller Rom. Datum och priset får avgöra.
Min resa genom Italien startar Oktober 2012.






onsdag 8 augusti 2012

Sand mellan tårna

Vi har bestämt oss för att ta en veckas utlandssemester i oktober. När vi väl bestämt oss så är det oerhört svårt att bestämma till vilket land vi vill åka.
De flesta av mina drömresor ligger alldeles för långt bort. Det känns som om Grekland och Turkiet får vänta då jag varit där så pass många gånger. Däremot älskar jag Rhodos, men där har jag ju varit redan. Vill se något nytt.
Vi har kollat på Mallorca, Sicilien (så sugen) och Cypern. En vecka med avkoppling behöver vi. Gärna barnklubb, trevlig stad som är så pass stor att det tar ca 1 vecka att gå igenom alla små hörn. Promenadavstånd till centrum, läge precis vid havet och frukost. Denna gång går vi ut och äter på kvällarna då det uppskattas av hela familjen.
Resorna börjar ta slut så ikväll tar vi ett beslut. Underbart skönt.

Jag har sedan 3 dgr köpstopp och det går mycket bra. Däremot ska jag gå förbi SATS i min jobbkommun för att höra med dem om det finns en chans att gå ner 10 kg innan resan. ;-) Höra om det ingår en stark träningspolis som hämtar mig på jobbet när det är dags. Får se vad de säger.

Dags att arbeta lite!!

måndag 6 augusti 2012

Vad har jag lärt mig av detta?

Semester i 4 veckor gick alldeles för snabbt. Samtidigt trivs jag med rutiner. Det jag däremot har lärt mig är att jag vid nästa semestertillfälle ska avsluta jobbet en onsdag och börja en torsdag. Att efter så lång ledighet starta på en måndag är tuuungt. Helgen framför oss kommer att bli mycket lugn då vi alla tre kommer att vara trötta efter veckans alla intryck. :-)

fredag 3 augusti 2012

Grillpremiären blev inte riktigt 100

Igår premiärgrillade vi och det blev lite av en flopp! Gasen tog slut 2 min innan grönsakerna hade varit perfekta. :-) Men köttet hann bli klart och det blev helt perfekt grillat. Tyvärr smakade de färdigglaserade revbensspjällen skit så vi slängde dem. Aldrig mer!
Vi är så nöjda och glada över valet av grill. Jag har hittat en kokbok jag köpte för ett par år sedan med massvis av grillrecept med inspiration från Medelhavet. Mat i vår smak helt enkelt.

För att få vardagen att flyta på så skriver vi matsedel från Torsdag till Onsdag. Jag storhandlar på onsdagar då jag inte hämtar på förskolan. Ser det som egentid helt enkelt. Dessutom tycker jag att det är avkopplande och roligt. :-)
Mat och matlagning är ett stort intresse för mig och det märktes när jag ställde mig på vågen imorse. Maten i sig blir jag inte tjock av utan det är allt socker som jag äter. Vi har släppt allt i sommar och det får jag ta igen nu. J har gått ner i vikt då han jobbar med kroppen hela dagarna, men inte jag inte.

Nu blir det inga snabba kolhydrater fram till 1 advent!!

GI-kost och träning!!!

Att det ska vara så svårt! ;-)


torsdag 2 augusti 2012

Ikväll blir det grillpremiär!

Igår åkte jag till NetOnNet och köpte äntligen den eftelängtade presenten till oss själva. Det blev inte den grillmodell jag visade i förra inlägget då den är svårare att få tag på och dessutom kostade 5000 kr mer än den vi köpte trots samma funktion och finesser. Det som skiljer dem är inte värt 5000 kr helt enkelt.
Det blev denna snygga;

Weber Genesis E-330

Jag köpte också en mycket prisvärd golvhögtalare med docka för Iphone. Riktigt bra ljud för 990 kr. Vi firade altanen igår med ett glas vin och Spotify. Vår granne hoppade över altanräcket och fick ett glas vin. 4 timmar senare var grillen ihopmonterad och mer vin hade druckits. :-)
Sonen gav oss sovmorgon och de sover fortfarande? Det blir svårt att komma in i vardagsrutinerna igen.

Idag ska vi fortsätta att pimpa altanen och sen är det slutshoppat för vår del på ett tag. Spara spara så kanske vi kan komma iväg på en resa i december. Denna jul behöver man inte ta ut alltför många semesterdagar för att få låååångledigt. Vi kommer nog se till att ha ca 3 veckor ledigt i år.




onsdag 1 augusti 2012

Sent ute

REA på utemöbler och grillar har pågått ett tag så att få tag på just den grillmodell vi vill ha verkar bli svårt. Vi får köpa den från nätet helt enkelt.
Jag passade på att köpa grilltillbehör på Plantagen förra veckan. Överdrag 899 kr, grillverktyg 499 kr och en grönsaksplåt 299 kr. Detta med 40 % avdrag så det kändes som om vi fick grillverktyg och grönsaksplåten "gratis" då vi räknat med att köpa överdraget för ordinarie pris.

Denna grill vill vi ha;

Weber gasolgrill, Genesis S-330 

Enormt mycket pengar för en grill kan man tycka, men det är en ursnygg detalj och vi grillar dessutom året om. :-) Shit vad fin den är.

För fyra år sedan målade vi om vår tidigare altan då den var så otroligt ful. Brunt överallt med ett smutsigt plasttak. Vi målade trallen svart och resten vitt. Bytte taket till ett annat plasttak som var renare, men lika fult. Vet inte riktigt hur vi tänkte där. ;-)
Denna gång blir det ett kanalplasttak som är dyrare, men betydligt finare.


Det är nog lättare att sälja ett hus om man själv trivs med de materialval man gjort. Vi ska försöka att sälja huset senare i år eller i början av 2013, men denna gång tar det emot mer då vi verkligen längtat efter ett stort trädäck. Dessutom att altan är placerad på höjden gör det ännu läckrare.
Vi njuter medan vi kan helt enkelt. :-)