tisdag 28 februari 2012

Bilder som funnits med under planering av planlösning

Nu blir det max 2,70 i sonens rum, men detta barnrum är så häftigt.
Det blir nog en balkong i sonens rum, men inte så hög som denna. 



 Snygga kök med högt i tak

 Detta kök fick oss att gå från 2-plan till 1-plan. Dessa bilder kommer från husmodellen Briljanten byggt av Fiskarhedenvillan med förre ägaren Malin Stoor extremt härliga idéer. Sedan byggde hon ett annat häftigt hus som finns på hennes blogg.

 Så luftigt och härligt. Vi vill inte ha plant tak i köket, utan öppet i nock.

Bildkällor:
http://www.fiskarhedenvillan.se/
www.qreate.se/blogg Malin Stoor - blogg
http://www.ballingslov.se/


Vår favoritleverantör kan inte bygga vårt hus. De har inte möjligheten att bygga vårt hus med öppet i nock i kök, matsal och vardagsrum. Det är inget vi vill prioritera bort då det har varit vår önskan så pass länge. Tyvärr säger vi, då vi gärna hade byggt tillsammans med dem.
Nu har vi fyra leverantörer kvar varav två är extra intressanta. Båda leverantörerna bygger lågenergihus och stomrest efter kundens ritning. Det blir nog bra detta. Stora frågan just nu är kostnad för platta. Vårt hus är ett enplanshus på 210 kvm vilket blir en stooor platta och dyyyrt.
Det finns pengar att spara om man gör mestadels av jobbet själva. Tåls att fundera på.
 
Johan har nu målat tak och väggar i garaget. Det blev väldigt vitt så vi kommer att måla ena väggen grå för att skapa en varmare känsla där sonen kommer att ha sin säng. I helgen ska vi lägga in heltäckningsmattan och det kommer inte att bli en enkel sak. :-)

7 kommentarer:

  1. Härliga bilder och verkligen högt till tak på många av dom :) Måste kika närmare på Malin Stoors blogg.

    Kostnaden för platta varierar tydligen en hel del i vårt avlånga land, men för vår del så är bo-arean 234kvm i ett plan och vår platta exklusive golvvärme gick på 319 000kr. Själva markbädden tillkommer också.

    /Cecilia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glömde ju säga att det var mycket tråkigt att den husleverantör ni fastnat för ej kan bygga ert hus. Håller tummarna för att någon av de andra kan göra det till ett rimligt pris :)

      /Cecilia

      Radera
  2. Åhhh, så spännande med husbygge och all tillhörande planering! Har ni köpt en tomt som ni är i full gång att planera själva husbygget för? Det måste vara fantastiskt att få vara med i all planering, är det ert första hus eller har ni redan erfarenhet att köpa nyproduktion?

    Ha en skön torsdag, kram från "Carolines hemligheter"
    http://jagsaracaroline.blogg.se

    PS. Skriver från makens googlekonto, har inget eget... DS.

    SvaraRadera
  3. Hej Caroline!

    Jo, det är så fantastiskt roligt, men tar mer tid att planera än vad jag kunde föreställa mig. :-)
    Vi har reserverat en tomt i Vallentuna som vi köper så snart någon annan visar intresse. Vi vill skjuta fram tillträdesdagen så mycket som möjligt för att hinna sälja vårt hus i dessa mindre ljusa tider. :-)
    Vi bor i ett hus som vi renoverat, men aldrig innan köpt nyproduktion så det är nytt.
    Först var vi inne på att vänta till fritidshusen och tomterna nere vid Arkils Tingstads (heter det så?) blir till försäljning, men insåg att de kommer att hamna långt över vår tomtbudget.

    Vi bor idag i U.Väsby och jag längtar till att flytta till lugna Vallentuna. :-)
    Trivs ni i både hus och kommun?

    Ha en härlig torsdag du med! :-)

    SvaraRadera
  4. Cecilia - Är det sååå dyrt med platta? Du menar väl ändå byggarea eller kommer ert hus bli 234 kvm stort?? ;-)
    Här i Sthlm tar de dessutom i när det gäller hantverkskostnader så vi får nog räkna med 500 000 i värsta fall om vi lejer bort det.

    Hujedamej! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vårt hus kommer att bli 234kvm stort och då med alla rum inräknade så som tvättstuga,skafferi, sovrum, kök mm mm. Byggarean är 244kvm. Tyvärr är kostnaden för plattan en stor del av det totala i ett husbygge. Ändå så kom vi billigt undan...

      /Cecilia

      Radera
  5. Wow vad stort! :-) Underbart! Vi kommer att göra större delen av grunden själva för att komma så billigt undan som möjligt.
    Åh vad svårt vi har det just nu då det verkar vara svårt att få det exakt som vi vill. Jag börjar dessutom tvivla på utseende på hus m.m. Kul detta, men man blir lätt lite förvirrad i sina egna val.

    Hej hej! :-)

    SvaraRadera