tisdag 6 mars 2012

Lite bitter! :-)

Nu är det många tankar i våra knoppar då vi inser att vi blir begränsade även om vi låter en husleverantör rita upp vårt hus för att sen snickra ihop det i Prefab-block och leverera en monterad stomme.
Det handlar om allt från längden på huset, höjd i tak, möjlighet till öppet i nock, panel på fasaden, väggtjocklek, tak och en del annat.
Trots att vi varit övertydliga i våra ögon så får vi tillbaka offerter med totalentreprenad. Kök, vitvaror, golv och rubbet. En leverantör var så stolt över att man fick ett kök för hela 110 000 kr från en köksleverantör i deras hussats. 110 000 kr för ett Ikea-kök får man ett superfint kök för, men från den köksleverantör den husleverantören samarbetade med skulle det räcka till en halv köksö.
Jag blir så bitter av att de inte lyssnar på vad vi vill. Den leverantör som vi trivs bäst med är begränsad i sin utformning och det är ledsamt då vi inte vill rasera alltför många bilder vi målat upp.

Nya tag i helgen. :-)

1 kommentar:

  1. Undrar varför det alltid är så här? Berättade ju att det var precis det som hände för oss. Trots att vi undanbad oss inredning och enbart ville ha offert på stommen så fick vi en offert på rubbet. Inte lätt att jämföra offerterna när leverantörerna gör så här. Att flertalet av dom sedan drar av bara ca 80% av priset för att tjäna lite på den inredning ni väljer bort är ju också en oärlig handling. Ni har inte bett om inredningen så därför ska den dras bort till 100%.

    Mitt tips är att sammanställa så gott det går i den exel-fil ni fick av mig och sedan skicka ut den till de tillfrågade, men då enbart med "blanka" namn. Var och en känner ändå igen sin offertsumma. Vill dom fortfarande vara med på banan så kör de förhoppningsvis med lite renare spel framöver.

    Skulle kunna skriva en hel roman om detta tror jag ;)

    Hur som helst. Synd att ni inte kan få den leverantör ni känner störst förtroende för, men jag hoppas att allt kommer att lösa sig till det bästa.

    /Cecilia

    SvaraRadera