söndag 17 juni 2012

Roliga projekt och mindre roliga projekt

Om exakt 4 dygn sitter vi i vår paviljong i Nora med en filt och ett glas rosévin. Inväntar midsommar och smider planer för sommaren. På fredagen är det midsommar och då blir det att snickra ihop en liten stång som vi ska klä. Sen tar vi en promenad till det stora midsommarfirandet som bygden anordnar vid lilla sjön och dansar runt en stor midsommarstång, fikar och klappar kaniner. Jädrar vad mysigt! :-)

I veckan ska vi fylla i bygglovshandlingar för att sätta igång med altanbygge, carport, fasadmålning och takbyte. Huset blir vitt med silvergrått tak och silvergrå vattenavrinning. En stor altan med liggande ribbstaket som förblir omålat. Byggföretag har vi hittat så de kommer troligtvis börja riva vår nuvarande altan när vi är på Åland.

Vi ska också fundera på hur vi ska dra in vatten till torpet. Vi vill kunna använda vattnet även på vintern då ambitionen är att börja fira jul och nyår där någon gång i framtiden. Vi undrar också var avloppet ska komma ut och var vi ska placera varmvattenberedaren.
Ska även räkna på ett trädäck där vi ska sätta upp paviljongen. Kontaktar sen vår lokala byggfirma som får köra ut allt virke. Trädäcket ska sen byggas ihop med framtida bastun.

När det gäller torpet så är det enbart kul med alla projekt. När det gäller nuvarande hus är det inte lika kul då vi helst hade velat haft det sålt och varit igång med ett nybygge.

3,5 arbetsdag och sen är det minisemester. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar