måndag 12 mars 2012

Helgen

Vi var på Husmässan i Botkyrka i lördags och det var både roligt och givande på alla plan. Underbart att göra något tillsammans hela familjen efter sex helger med pappan i garaget. :-)
De som äger Husmässan var mycket trevliga och bjöd oss på kaffe och goda råd. Sonen fick glass vilket var uppskattat. Jag bad honom tacka för glassen när vi skulle gå och då gick han fram till frysboxen och tackade den för glassen istället för till ägaren. ;-) Vår son gör inte skillnad på människor och materiella ting då han ofta säger Hej då till tunneln vi nyss åkt igenom eller heltäckningsmattan i hans nya rum när vi går ut ur rummet. :-)

Hur som helst. Vi gick in i flertalet hus, men föll för ett hus från Mjöbäcksvillan. Liggande svart panel, vattenavrinning i silvermetallic och aluminiumklädda fönster. Det kändes så rätt för oss båda med det utseendet. Vi kommer att ta in en offert från dem med trots att det finns kritik mot den på nätet. ;-)
Huset i sig var för litet för oss och platt tak vill vi inte ha pga snön och höjden. Vi vill att huset ska vara högt då det finns så många 2-plans hus på 180 - 240 kvm i området. Det försvinner annars. :-) Men för ni andra som inte njuter av storhetsvansinne som vi gör borde absolut kolla på detta hus. ;-) 135 kvm som kändes som 150 kvm. Älskar 1-plans hus. :-)

Sjövalla 134 kvm från Mjöbäcksvillan

sjovalla
Enkelt och mycket stiligt




Ni ser den lilla blomlådan eller vad det nu heter? Drivbänk? Planteringstjosan? Jajaj, ni hajar. :-) Exakt en sådan vill jag ha på trätrallen utanför köksfönstret med örter från hela världen. :-) Den ska vara så pass hög att jag kan öppna köksfönstret och klippa till mig lite örter. Ska skissa på det.



Lampan som jag bloggade om för ett par veckor sen. :-) Så snygg!

Gillar denna fönstersättning och vi har nu ritat in den i vårt vardagsrum.

Stilrent och skitsnyggt




Vår känsla var att huset var perfekt, men komprimerat.

Söndagen ägnade vi åt att flytta ner vår dubbelsäng, sängbord, sonens alla möbler och lite annat. Upp flyttades stora soffan och soffbord. Möblering, städning och matning tog hela dagen. I natt sov vi alla i våra nya sovrum. Musigt sa sonen när han skulle lägga sig i sitt nya rum. :-) Vi har numera ett stort vardagsrum och ett bibliotek/lekrum. Det känns så otroligt stort helt plötsligt. Bilder kommer.

I fredags så kom jag på hur vi skulle lösa "barndelen" av huset. Det har inte känts rätt med den lösningen vi hade. Vi vill ha fönster även i allrummet så VIPS kom vi på det. Nu är planlösningen tokbra. Eller? ;-)

Måste nog jobba lite har jag en känsla av. :-)

Hej hej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar