tisdag 27 mars 2012

Tvekar lite


Bilden på det svarta huset hittade jag på Hemnet. Ett hus nere i Halmstad som är 134 kvm stort från leverantören A-hus. Den bild på det vita huset kommer även det från A-hus, men är 187 kvm stort.
Vi har varit inne på svart, men det vita är vackert det med. Svårt! Ljusgrå/silver vill vi ha när det gäller tak och vattenavrinning oavsett om det blir ett svart eller vitt hus.
Nackdelen med vitt är att mer eller mindre alla hus i området hittills är vita så det vore skoj med ett svart hus. Tål att tänkas på.
Vårt hus blir nästan 220 kvm, nästan 100 kvm större än det svarta på bilden så helt lika är de inte.

Vad tycker ni? Vitt eller svart? Tänk bort de vita detaljerna och tänk aluminium/grått/silver.









special_09_149_3D_726

3 kommentarer:

  1. Oj, vad svårt med färger. Speciellt när det gäller husmodeller som skiljer sig så mycket från det man själv ska bygga :)

    Personligen så gillar jag svart och tycker att det är en lite kaxigare färg som passar bra på hus av funkistyp. Jag röstar för att ni går hela vägen med mer "vågad" stil så som funkishus, liggande panel, svart fasad och detaljer i aluminium/grått/silver. Tror det blir ritigt snyggt och så får den mörka färgen huset att se lite mindre ut än vad en ljus färg så som vitt gör.

    Lycka till i valet :)

    /Cecilia

    SvaraRadera
  2. Hello darling!

    Jag gillar det vita huset bäst. Jag gillar när det ser stort och flådigt ut =). Skulle nog vilja bo i ett slott helst själv! ;)

    Men tjusigt blir det ju oavsett vilken färg det kommer i...

    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Cecilia - Nej, vi bygger verkligen hus med helt olika stilar. :-) Din leverantör som ev. även blir vår har aldrig byggt ett hus med pulpettak så det blir en utmaning. :-) Vi ska besöka dem på lördag då de besöker Äntligen hemma - mässan. Kommer ni?

    Jag gillar tanken kring kaxigheten, men vill även som Sara skriver få det att kännas stort. Ett stort och kaxigt hus helt enkelt!! :-) Randigt!? :-)

    Sara - En dag kommer du att bo i ett slott!!! :-)

    SvaraRadera