onsdag 22 februari 2012

Husmodell och Panel


Månadens hus, maj

Här har vi husmodellen som fångade vårt intresse. Från att ha trott att vi ville ha ett klassiskt hus så kom vi fram till att vi vill att det ska hända extremt mycket i vårt nya hus, både invändigt och utvändigt. Risken att förlora den där hemtrevnadskänslan är stor, men jag hoppas att vi får till det.
Planlösningen och måtten har vi skissat helt annorlunda då vi ska ha vardagsrummet till vänster (framifrån), matsalen i mittdelen och köket i den högra delen. Vårt hus ska förmodligen bli grått eller svart. Järnvitriol med grått pigment, falugrått eller falusvart.
De flesta husen i området är vita så det vore kul att bryta av med en mörk fasad. Många av husägarna är dessutom inspirerade av New England vilket betyder mycket gråa och svarta detaljer i form av tak, hängrännor, stuprör, ytterdörrar m.m.

Vi vill ha liggande panel då vi tycker att det är lite extra fint. Beror såklart på vilket hus det är, men denna modell blir verkligen superfin med liggande panel. Vi har sett ett liknande hus med stående panel vilket påminner för mycket om svensk tradition vilket vi inte vill åt med detta hus även om det också är fint.

Denna typ av liggande panel vill vi ha. Inga falsade kanter utan raka och fina kanter.
Allt Om Bostad





3 kommentarer:

  1. Men vart tog fågelholkarna vägen?!? Lyckliga ni som fastnat för pulpettak och ett H-format hus. En smidigare planlösning får man leta efter. Det kommer bli riktigt riktigt bra! :)

    /Cecilia

    SvaraRadera
  2. haha Jag missuppfattade nog vad "fågelholkar" är. Sadeltak på dem va? ;-)
    Jo, det känns hemma för oss. Det ska bli kul att visa dig planlösningen sen. Just nu är det Mälarvillan som äger dem.

    / Sandra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, sadeltak på fågelholkar!

      Ser spänt fram emot planlösningen. Känns som om man aldrig kan se sig mätt på dom, trots att man faktiskt bestämt sig för hur ens egen ska se ut. Kanske funderar man på att bygga ytterligare ett hus? ;)

      /Cecilia

      Radera