fredag 24 februari 2012

Spaljé eller vad kallar man detta?

Vår ena "kortsida" på huset kommer att ligga i söderläge om det blir som vi önskar. Där har vi kök, tvättstuga och två sovrum. Det ena sovrummet är skyddat då fönster är placerat mot nordöstra sidan. Men det andra sovrummet/gästrummet ligger i söderläge vilket kan bli mycket varmt på sommaren. Därför vill vi bygga något liknande denna som går längs hela husväggen kopplat med garage/carport.


Helt tappat källan till dessa bilder.

Vi tänker oss att plantera murgröna som tak och klätterrosor längs stolparna. Då har man vid regn lite tak när man går med matkassarna från bilen till tvättstugan som sen ska in i köket. Tror att det kan bli riktigt fint.

2 kommentarer:

  1. Ni gör helt rätt i som har något typ av skärmtak framför sovrum i söder. Sedan att ni kommer ha en paviljong med murgröna och klätterrosor gör ju saken ännu bättre. Håller med om att det säkert kommer att bli riktigt snyggt!

    Jag har själv funderat på att ha några sådana skyddade "rum" i trädgården, men inte riktigt hittat rätt. Hur gör man egentligen när man vill plantera en växt som kräver lite mer värme och skyddat läge än den växtzon som man har? Dessa skyddade rum, hur får man till dom?

    /Cecilia

    SvaraRadera
  2. Jo, det är svårt när man har en bild framför sig som inte riktigt kan li verklighet. Ni vill inte ha en klassisk syrénberså? Man kan ju alltid använda sig av en spaljé, ett växthus,en stor sten (om det finns i trädgården) eller en trädgårdbod som ett alternativ till "väggar" i "rummet".
    Finns det inga fina barrträd som man kan använda sig av?

    Svårt med trädgård. Det är mer Johans avdelning än min.

    Paviljong heter det ju. ;-)

    SvaraRadera