torsdag 23 februari 2012

www.pickyliving.se

Det finns ett företag i Stockholm som heter Pickyliving där man kan köpa lite roliga luckor till Ikea-stommar. Nu har Ikea många fina luckor att välja emellan, men om man vill ha en lucka som är lite annorlunda så kan man ha Pickyliving i tankarna. Jag har fastnat för dessa luckor;


 Nu kommer inte vi att lägga ett par tusen extra på luckor till tvättstugan då Ikeas sortiment duger alldeles utmärkt. Idag har vi Ikeastommar i tvättstugan och det är tips. Vi valde luckan Applåd, svart.







Idag har vi ett kök från Noblessa och det går dessvärre inte att jämföra med Ikeas kök. Man får vad man betalar för. Jag var på Ikea häromdagen och det är en helt annan känsla att öppna en låda härhemma och att öppna en låda i ett Ikeakök. Vi har haft vårt kök sedan januari 2008 och det finns inte ett slitage någonstans. Kaffebryggaren ångar varje dag, men överskåpet påverkas inte vilket tyder på kvalitét.

Nu är det så att vi vill ha ett stort kök på 30 kvm och då har inte vi budget för ett kök från en dyrare leverantör. Husbygge kostar pengar så här får man prioritera. Vi väljer oftast kvalitét när det gäller det mesta, men här kommer vi nog att välja storleken före kvalitén. Dessutom har Ikea mycket skoj att välja emellan. Vi kommer att lägga pengar på bänkskivor i sten, massivt trä och komposit.

Ni märker att jag även här har svårt att stå för mig val? Så kommer det nog att vara under detta projekt. Laminatgolv och Ikeakök istället för massivt trägolv och kvalitétskök. MEN vi får ett stort lågenergihus på platta istället för ett enklare hus med krypgrund. Allt handlar om prioritering. I alla fall för oss. ;-)









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar