lördag 25 februari 2012

Vad har man bloggvänner till?

Jo, en av flera anledningar är att man får en hel del tips i detta enorma projekt. :-) Värmländska Cecilia tipsade om att installera en kamin med vattenmantling. Självklart var jag tvungen att googla då jag är mer insatt i det gamla kamingänget.

Hela familjen har glädje av ett kamin med vattenmantling. Antagligen finns ingen behagligare och meningsfullare möjlighet att säkerställa uppvärmningen och varmvattenförsörjningen av ditt hem. Kopplingen till centraluppvärmningen som stöd av varmvattenförsörjningen integreras med fördel i ditt befintliga värmesystem. Det är glädjande att använda det inhemska och klimatneutrala bränslet "ved" för sitt eget uppvärmningssystem. Vid sidan av den trivsamma värmen från kakelugnen eller kaminen, skapar detta en trygg känsla av att alltid kunna tillgodose sitt basbehov efter värme.

Låter som en toppenidé och genast började vi kika på kaminer med just vattenmantling. Vi hittade en som vi blev riktigt förtjusta i.




Vi får en tunnelkamin som vi vill ha. Vi får en murad kamin utan att behöva mura upp en skorsten iom att det är ett rör som går upp till taket. Dessutom är det en kamin med vattenmantling. :-)

Tack Cecilia! :-)


3 kommentarer:

  1. Annars kan man ha det istället för facebook ;).
    kram på dig vännen / Limpan

    SvaraRadera
  2. haha
    Jo, jag trivs bättre i bloggvärlden. :-)

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Oj, oj, oj! Ett inlägg till mig ;D

    Så kul att man kan hjälpa till och extra kul när ni fastnade för just ett vattenmantlat koncept. Ser också att ni hittat en riktigt fräck variant. Har man möjligheten så är det ju kanon att kunna se eldstaden från båda håll. En brasa är ju förutom att den bidrar till att värma upp huset, inte minst en stor mysfaktor.

    Ska bli spännande att följa er mina bloggvänner :)

    /Cecilia

    SvaraRadera